Έχουμε καιρό να τα πούμε και πολλά συνέβησαν στο ενδιάμεσο. Φιλίες τελείωσαν, νέες δουλειές ξεκίνησαν, ταξίδια, διακοπές. Σήμερα όμως θα σας πω για την πρώτη μου εμπειρία ως solo traveller. Ναι λοιπόν, ταξίδεψα για πρώτη φορά μόνη μου στα 19 μου και μπορώ να πω πως ήταν μια εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι κάτι που κάνεις όταν δεν έχεις φίλους, δεν είσαι σε σχέση ή απλά θες να ξεφύγεις. Αυτό όμως που δεν μπορούν να νιώσουν όσοι δεν έχουν πάει ποτέ ταξίδι μόνοι τους είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία. Ναι, χρειάζεται να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα 24/7, αλλά είναι κάτι τόσο θεραπευτικό και που αρκεί να γίνει η αρχή για να το ερωτευθείτε.

Ποτέ δεν θέλω να σταματήσω να βλέπω τον κόσμο. Αυτό είναι το νέο μου motto. Να γνωρίζω νέους ανθρώπους, είτε μιλώντας τους στην παραλία και καταλήγοντας να συζητάμε για ώρες για το πόσο λατρεύουμε τα ταξίδια, είτε να πιάνω συζήτηση με τον γλυκύτατο ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας που έτρωγα και να μου λέει για την εποχή που ταξίδευε εκείνος μόνος του. Να βάζω στόχο να δοκιμάσω όλα τα παγωτατζίδικα του Ναυπλίου σε 4 μέρες και να ανακαλύπτω μια νέα γεύση κάθε μέρα. Δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να γνωρίζω τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος θα κοιτάξει περίεργα. “Γιατί κάθετε αυτή και τρώει μόνη της;”, “γιατί έχει πάει βόλτα με μια άμαξα μόνη της;”. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι “επειδή με γεμίζει και δεν νιώθω μόνη, έχω τον εαυτό μου και αξίζει να ζήσω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ.” Επειδή δεν θέλω να σκέφτομαι τη στιγμή αυτή σε 10,20,30 χρόνια και να στεναχωριέμαι που δεν έκανα κάτι που λάτρευα μόνο και μόνο επειδή φοβόμουν. Όταν οι γονείς μου ανησυχούσαν που θα πήγαινα κάπου εντελώς μόνη μου, αυτό που τους είπα είναι ότι θα προσέχω ασταμάτητα και αν δεν μου αρέσει, δεν θα το ξανακάνω.

Και να σας πω ένα μυστικό; Μου άρεσε τόσο πολύ που έκλεισα ένα ακόμη ταξίδι για τα Χριστούγεννα. Αρκετά πιο μακρινό και που το μυαλό μου κάνει πάρτυ από τον ενθουσιασμό κάθε φορά που το σκέφτομαι. Ναι, θα χρειαστεί να κλαίω αρκετή οικονομία γιατί ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν είναι ούτε εύκολο ούτε φθηνό. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει καθόλου. Ξέρω ότι στο τέλος θα αξίζει ακόμα και το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψω.

Οπότε μπορείτε να λάβετε αυτό το άρθρο ως το σημάδι του σύμπαντος να μην σας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι και να κλείσετε αυτό το ταξίδι που τόσο θέλετε μόνες σας. Δεν θα απογοητευτείτε.