Η περιποίηση των νυχιών μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση και αρκετός κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να τα φροντίζουμε τόσο όσο και το πρόσωπο μας. Σκέψου το έτσι. Κάθε μέρα βάζεις ενυδατική στο πρόσωπο σου. Γιατί να μην ενυδατώνεις και τα νύχια σου;; Ας δούμε λοιπόν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την υγεία των νυχιών σου:

  • Κάνε που και που καμία θεραπεία βρε παιδί μου. Το ξέρω ότι το τελευταίο πράγμα για το οποίο έχουμε χρόνο αυτή τη περίοδο είναι να κάνουμε θεραπείες νυχιών. Για αυτό λοιπόν σου προτείνω την επόμενη φορά που θα κάνεις μια μάσκα προσώπου ή θα βάλεις να δεις την αγαπημένη σου σειρά, κάνε ταυτόχρονα μια θεραπεία νυχιών και δε θα το μετανιώσεις.  Εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτή την Peggy Sage ή της Essie.
  • Άσε στην άκρη για λίγο το ακρυλικό και το ημιμόνιμο. I know, σε όλες μας αρέσει να μας φτιάχνουν τα νύχια και να τριγυρνάμε με το ακρυλικό και το ημιμόνιμο μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανα διαστήματα πρέπει να κάνουμε μια παύση από αυτά ώστε να αφήνουμε τα νύχια μας να αναπνεύσουν. Είναι σαν να φοράς και να κοιμάσαι με μακιγιάζ συνεχόμενα για 2 μήνες. Το δέρμα σου θα φράξει και θα αντιδράσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νύχια.
  • Καθάρισε τα εργαλεία σου. Ακόμα και αν βάφεις τα νύχια στο σπίτι μόνη σου, μη ξεχνάς να καθαρίζεις τα εργαλεία σου καθώς είναι πολύ εύκολη εστία μικροβίων. Όχι μόνο τα σύνεργα για τα νύχια, αλλά και τα πινέλα μακιγιάζ σου, τις βούρτσες σου κλπ, αφού συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια και μπορούν να σου προκαλέσουν μόλυνση. Πρόσφατα μιλούσα με μια φίλη μου και μου είπε ότι τα εργαλεία της κοπέλας που πήγαινε εκείνη και όλες της οι φίλες και έφταχναν τα νύχια τους κόλλησαν μύκητες και έτσι πήγαν και στα νύχια όλης της της παρέας με αποτέλεσμα να κάνει φαρμακευτική θεραπεία για να φύγουν.
  • Γάντια στις δουλειές του σπιτιού. Το να μη φοράς γάντια όταν κάνεις διάφορες δουλειές στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα νύχια σου. Σκέψου ότι έρχονται σε επαφή με χλωρίνες, καθαριστικά και πολλές ακόμη ουσίες που δεν θέλουν πολύ για να τραυματίσουν την επιφάνεια των νυχιών σου, οπότε ένα ζευγάρι γάντια είναι απαραίτητο.

xoxo,

Angelina