Η αλήθεια είναι ότι με όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο κόσμο αλλά και την πίεση και το τρέξιμο της ρουτίνας έχουμε χάσει τον ενθουσιασμό μας για να κάνουμε καλύτερη και πιο χαρούμενη τη ζωή μας. Για αυτό λοιπόν σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να σου δώσω μερικές συμβουλές και tips για το πως μπορείς να κάνεις πιο χαρούμενη τη καθημερινότητα σου και να ξεχαστείς από τις πιέσεις που σε περιβάλλουν, δίνοντας έμφαση και στη ψυχική σου υγεία.

  • Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό πρωινό. Πολλοί από εμάς προτιμούμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω το πρωί από το να σηκωθούμε και να φτιάξουμε πρωινό, αλλά είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς όχι μόνο έχουν περάσει οι περισσότερες ώρες από την προηγούμενη φορά που τράφηκες, αλλά κυρίως σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις δυναμικά τις δραστηριότητες σου. Ένα καλό πρωινό είναι must, ειδικά όταν θα είσαι την υπόλοιπη μέρα εκτός σπιτιού και μπορεί να μην προλάβεις να φας πολλά γεύματα. Ένα έξυπνο trick είναι να το έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, όπως γιαούρτι με δημητριακά ή βρώμη με φρούτα και έτσι να μη ξοδεύεις πάνω από 5 λεπτά το πρωί για να το φτιάξεις.
  • Αφιέρωσε χρόνο για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί. Το ξέρω ότι το πρόγραμμα όλων μας είναι πολύ φορτωμένο καθημερινά, αλλά πρέπει μέσα σε αυτό να προσαρμόζεις ένα χρονικό διάστημα που να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε ξεκουράζει, είτε να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις μουσική, να πας βόλτα με το σκύλο σου, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Το σώμα σου είναι σαν υπολογιστής, πρέπει να κάνεις turn off κάποια στιγμή για να λειτουργήσεις καλά.
  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Καταλαβαίνω ότι η καθημερινή γυμναστική δεν είναι στη κορυφή της λίστας όλων των ανθρώπων, αλλά ακόμη και μισή ώρα περπάτημα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση σου και να κάνει boost το μεταβολισμό σου. Βρες το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει περισσότερο και κάντο μέρος της ρουτίνας σου. Μπορεί να είναι η yoga, το crossfit, ο χορός, το τρέξιμο, τα βάρη ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε η αίσθηση της σεροτονίνης είναι ανεκτίμητη.
  • Βγάλε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Όλοι έχουμε στη ζωή μας αυτά τα άτομα που όταν τους λέμε μια σκέψη μας ή κάτι καινούργιο που ξεκινάμε και είμαστε ενθουσιασμένοι, βρίσκουν και μας επιδεικνύουν όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά. Προσπαθούν να ρίξουν την αυτοπεποίθηση σου, επειδή συνήθως σε βλέπουν να κάνεις κάτι που κάποιος άλλος τους είπε ότι εκείνοι δε μπορούν να κάνουν. Δεν χρειάζεσαι τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σου που να δημιουργούν μόνο drama και αρνητικά συναισθήματα. Αν πραγματικά σε νοιάζονταν, θα χαίρονται με τον ενθουσιασμό σου και δε θα προσπαθούν να τον καταπνίξουν.
  • Κάνε ένα κοπλιμέντο στον εαυτό σου. Είναι αναγκαίο να αγαπάς τον εαυτό σου και για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, βοηθά να δίνεις κάθε μέρα ένα κοπλιμέντο σε αυτόν. Για παράδειγμα “αυτό το outfit μου πάει πάρα πολύ”, “τα πήγα τέλεια στην παρουσίαση σήμερα” κλπ.

xoxo,

Angelina