Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και σκέφτηκα ότι αφού αυτή τη περίοδο κανουνίζουμε όλοι τα ταξίδια και τις διακοπές μας, είναι μια καλή στιγμή να κάνω ένα storytime με το πρώτο, και μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό, προς το παρόν, στη μαγευτική Ιταλία. Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Ιταλία, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μετά από αυτό το ταξίδι είπα στον εαυτό μου “αυτό ήταν, wow”.

Στο ταξίδι αυτό λοιπόν γύρισα όλη τη Φλωρεντία, πήγα στη πλατεία των θαυμάτων και τον πύργο της Πίζας (obviously, γιατί είμαστε και influencers), τη Ραβέννα, Τοσκάνη, Σιένα και λίγο στη Ρώμη. Μια βόλτα στο Ponte Vecchio και ήταν game over. Ήταν κυριολεκτικά λες και έχει βγει από κάποιο όνειρο. Δε θα πω ψέμματα. ΕΝΑ ΣΕΞΥ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ. Αλλά δεν στάθηκα πολύ τυχερή, whatever. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα με τα οποία ήρθα σε επαφή ήταν η γκαλερί Ufizzi. Oh My God. Δεν έχω υπάρξει πιο συγκλονισμένη ποτέ στη ζωή μου. Μπορεί να ήταν 5 ώρες η ξενάγηση και το περπάτημα στους ορόφους ατελείωτο, αλλά άξιζε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της κούρασης. Όχι μόνο τα έργα τέχνης αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα προστάτευαν και τα υμνούσαν σου δημιουργούσε μια τρομερή ανατριχίλα.

Για το φαγητό δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Ως γνωστή foodie ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, δοκίμασα μοναδκές και αυθεντικές γεύσεις και δεν έμεινα καθόλου απογοητευμένη. Πριν πάω στην Ιταλία πίστευα ότι η πίτσα, οι μακαρονάδες και το παγωτό θα ήταν παρόμοια με της Ελλάδας. Hell no. Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι για να κρίνεις σωστά τη κουζίνα ενός λαού πρέπει να τη γευτείς στη γεννέτειρα της. Το καλύτερο φαγητό της ζωής μου. Χωρίς υπερβολή.

Αυτά για σήμερα. Τα λέμε σύντομα.

xoxo,

Angelina