Η περιποίηση του δέρματος είναι ιεροτελεστεία στη καθημερινή μας ρουτίνα. Πέρα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, υπάρχουν μερικά μυστικά που μας βοηθούν να αποκτήσουμε λαμπερό δέρμα. Έχουν να κάνουν περισσότερο με το lifestyle μας και αποτελούν μικρούς θησαυρούς που σώζουν το δέρμα. Μερικά ίσως τα έχεις ξανακούσει, αλλά μην βαριέσαι να τα ακολουθήσεις. Μικρές αλλαγές στη καθημερινή σου ρουτίνα οδηγούν σε μακρόχρονα αποτελέσματα.

  • Πίνε πολύ νερό!! Το ξέρω ότι έχεις βαρεθεί να ακούς skincare specialists και fitness pros να σου λένε να πιεις νερό, αλλά έχει μεγάλη σημασία. Κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και δίνει λάμψη εκ των έσω.
  • Double cleanse. Ειδικά όταν φοράς όλη μέρα μακιγιάζ, φρόντισε να καθαρίζεις δυο φορές το πρόσωπο σου στο τέλος της μέρας για να μην μένουν υπολοίματα και ρίποι. Προτίμησε για πρώτο καθαριστικό ένα με βάση κάποιο έλαιο και για δεύτερο ένα με βάση το νερό.
  • Μη ξεχνάς το αντηλιακό σου. Η αντηλακή προστασία είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο ήλιος καίει και το χειμώνα, όχι μόνο στη παραλία. Φόρα αντηλιακό ακόμα και τις μέρες που δεν βγαίνεις από το σπίτι, ώστε να το εντάξεις στη ρουτίνα σου.
  • Υγιεινή διατροφή. Όταν τρέφεσαι σωστά, αυτό θα φανεί στο δέρμα σου. Όπως και αντιστρόφως. Φρόντισε να περιλαμβάνεις στη διατροφή σου αρκετά φρούτα και λαχανικά, καθώς και πολλές φυτικές ίνες.
  • Μη χρησιμοποιείς πετσέτες για να σκουπίζεις το πρόσωπο σου. Είναι μεγάλος φορέας μικροβίων, ειδικά όταν δεν πλένονται συχνά και μπορούν να σου προκαλέσουν ακμή. Προτίμησε χαρτί υγείας ή χαρτομάντιλα και κάνε ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να το τρίβεις στο δέρμα σου.

Αυτά για σήμερα. Ελπίζω να σου άρεσαν τα σύντομα αυτά skincare and lifestyle tips και να τα συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου. Μέχρι την επόμενη φορά stay safe, stay glam!!

xoxo,

Angelina