Το 2021 έχει έρθει επισήμως και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εξαγνίσουμε την περασμένη χρονιά με κάποια συχνά λάθη στη περιποίηση του δέρματος που μπορούν να κοστίσουν πολλά, είτε σε χρηματικό επίπεδο είτε τραυματίζοντας το ίδιο το δέρμα. Δεν θα πω ψέμματα, αλλά πήρα τη συγκεκριμένη ιδέα από ένα βιντεάκι στο TikTok και μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!

  • Μείνετε μακριά από τα pore strips. Αυτά τα αυτοκόλλητα που υπόσχονται να αφαιρέσουν το σμήγμα των πόρων της μύτης ή του πηγουνιού, μπορεί να σας χαρίζουν μια εφήμερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση αλλά στη πραγματικότητα τραυματίζουν και δημιουργούν μικρές τρυπούλες στο δέρμα. Δεν αξίζει το κόπο.
  • Δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για το τύπο επιδερμίδας σας. Είναι πολύ σημαντικό τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε να ενδείκνυνται για το τύπο δέρματος σας, είτε έχετε ξηρό, λιπαρό, μεικτό ή κανονικό δέρμα. Ένα λάθος προϊόν θα μπερδέψει την επιδερμίδα σας και μπορεί να φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως αύξηση λιπαρότητας ή ξηρότητας αντίστοιχα, ακμή κλπ.
  • Δεν τοποθετείτε με τη σωστή σειρά τα προϊόντα περιποίησης. Υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά με την οποία πρέπει να τοποθετείτε τα προϊόντα skincare ώστε αυτά να δράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το layering των προϊόντων είναι κλειδί για τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Θα έρθει σύντομα αντίστοιχο άρθρο με τη σωστή σειρά τοποθέτησης των προϊόντων.
  • Κοιμάστε με μακιγιάζ. Ας μη πούμε ψέμματα. Όλες μας έχουμε κοιμηθεί έστω και μια φορά χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Για μια φορά δεν πειράζει, δεν πρέπει όμως να βρίσκουμε δικαιολογίες όπως “ήμουν κουρασμένη”, “μόνο μάσκαρα φοράω” κλπ. για να παραλείπουμε το σημαντικό αυτό βήμα.

Αυτά για σήμερα. Τα λέμε πολύ σύντομα και μέχρι τότε stay safe, stay glam.

xoxo,

Angelina