Άλλη μια χρονιά με blogmas και για να μη μακρηγορώ, πάμε απευθείας να  ξεκινήσουμε με το σημερινό θέμα.

Winter self care tips. Τώρα που έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας, ψάχνουμε όλοι μας απεγνωσμένα τρόπους να περιποιηθούμε τον εαυτό μας οι οποίοι όμως είναι οικονομικοί και εύκολα προσιτοί. Πολλές φορές είναι πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί, αλλά όταν τα υλοποιούμε, κατανοούμε την αξία τους.

Χαλαρωτική μέρα spa στο σπίτι. Ο covid μας έχει εγκλωβίσει στο σπίτι και οι εύκολοι τρόποι χαλάρωσης σε αυτό είναι much needed.  Μια μέρα που θα αφιερώσεις στη περιποίηση του δέρματος σου θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί δε το είχες κάνει τόσο καιρό. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και μια μάσκα προσώπου θα σου χαρίσουν τη γαλήνη που επιζητάς.

Άσε για λίγο τα social media στην άκρη. Παρόλο που κανείς μας δε θέλει να το αποδεχτεί, τα social media επηρεάζουν πολύ τη ψυχική μας υγεία και εύκολα χανόμαστε μέσα σε αυτά και στη πληθωρικότητα τους. Ο κόσμος τους όσο μαγευτικός και δημιουργικός κι αν είναι, δε συμβάλει στη ψυχική ευεξία των ανθρώπων και έστω και μια μέρα αποχής από αυτόν θα σε κάνει να ηρεμήσεις και να ανασυγκροτηθείς.

Άκου χαλαρωτική μουσική. Έχει αποδεχθεί επιστημονικά ότι η μουσική συμβάλει στην ηρεμία του ανθρώπου και ότι το άκουσμα της αγαπημένης σου χαλαρωτικής playlist μπορεί να αποβεί σωτήριο. Ακόμα και οι ήχοι που παράγουν τα sleeping sound machines( αυτά τα μηχανήματα που σε βοηθούν να κοιμηθείς με χαλαρωτικές μελωδίες ) μπορούν να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο, πιο ήρεμο κόσμο.

Διάβασε ένα βιβλίο. Πολλοί από εμάς έχουμε ένα βιβλίο που είχαμε ξεκινήσει να διαβάζουμε πριν από καιρό αλλά όλο κάτι συνέβαινε και το αφήναμε στην άκρη. Αν θες λοιπόν να χαλαρώσεις, πιάσε πάλι αυτό το βιβλίο και σου υπόσχομαι ότι έστω και για λίγο θα ξεχαστείς από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

xoxo,

Angelina