Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πλησιάζει το αίσθημα ότι χάνεται η νεότητα και οι γυναίκες πανταχού ψάχνουν να βρουν το ελιξίριο που θα την επαναφέρει. Πλαστικές επεμβάσεις που κοστίζουν πολλά είναι η λύση στην οποία συχνά προσφεύγουν οι περισσότερες γυναίκες. Πολλές όμως δεν έχουν αναλογιστεί ότι ένα hairstyle μπορεί να αποτελέσει το μυστικό της νεότητας που τόσο μανιωδώς αναζητούσαν. Αποτελεί την τέλεια κορνίζα του προσώπου και σε αρκετές περιπτώσεις φέρνει έναν αέρα νιότης και ζωντάνιας.

  • Shoulder-length κούρεμα.

Με λίγα λόγια, το κούρεμα που ακουμπά τους ώμους. Ούτε πολύ μακρύ ούτε πολύ κοντό, αποτελεί την τέλεια επιλογή για γυναίκες με οβάλ αλλά και στρογγυλό σχήμα προσώπου. Ακόμα και γυναίκες με έντονες γωνίες μπορούν να υποστηρίξουν άψογα ένα τόσο κομψό και φρέσκο κούρεμα.

  • Οι κατάλληλες αφέλειες.

Λόγω του ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αφελειών, οι γυναίκες βρίσκονται συχνά σε προβληματισμό για το πιο στιλ θα τους ταιριάζει περισσότερο. Οι πιο σωστές αφέλειες όμως για να κρύβουν χρόνια είναι αυτές που μοιάζουν με φράντζα. Φυσικά, δε μιλάω για αυτές που ήταν μόδα και είχαν τα κοριτσάκια στο δημοτικό, αλλά αναφέρομαι περισσότερο στο στιλ Rachel Green από τα Φιλαράκια στην δέκατη σαιζόν. Ανάλαφρες και με στιλ κρύβουν ένα μέρος του προσώπου όπου συχνά φαίνεται η γήρανση όπως το μέτωπο.

  • Bob cuts.

Σε απλά ελληνικά, το καρέ που όλες αγαπήσαμε. Κάθε γυναίκα έχει κάνει έστω και μια φορά στη ζωή της καρέ και ανεξαρτήτως αν το αγάπησε ή όχι, έχει νιώσει το αίσθημα των κοντών μαλλιών. Αρκετές από τις σικ κυρίες του Hollywood εμπιστεύονται τους κομμωτές τους για να τους δώσουν ένα κομψό bob cut, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα τις κάνει να δείχνουν μεγαλύτερες από όσο είναι, αλλά αντιθέτως θα κόψουν μερικά χρόνια από το λογαριασμό με το trendy αυτό κούρεμα.

  • Το αγορέ στιλ.

Η Kris Jenner αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ότι ένα pixie look μπορεί να δείχνει απίστευτα θηλυκό και νεανικό και ταυτόχρονα trendy και sexy. Φανερώνει τα κατάλληλα σημεία του προσώπου και καμουφλάρει όσα ίσως αποκαλύπτουν σημάδια γήρανσης. Ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και αναδεικνύει απόλυτα την ομορφιά της κάθε γυναίκας.

  • Πλεξούδες παντού.

Το ξέρω ότι ίσως προσπεράσεις την ιδέα των πλεξούδων αμέσως, καθώς πιστεύεις ότι είναι για μικρά κοριτσάκια. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες μπορούν να τις υποστηρίξουν εξίσου. Οι πλεξούδες προσθέτουν μοναδικότητα και τσαχπινιά σε ένα κατά τα άλλα ίσως βαρετό χτένισμα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι τέλεια φτιαγμένες, αφού ένα messy look έχει και τα καλά του.

  • Μακριά layers με highlights

Αυτό σημαίνει ότι ένα hairstyle που αποτελείται από μακριά μαλλιά με layers σε συνδυασμό με ανταύγειες δίνουν το τέλειο σικ και νεανικό look σε όλες τις γυναίκες. Ουσιαστικά οι ανταύγειες δίνουν διάσταση και κίνηση σε ένα χτένισμα. Άλλωστε για να το προτιμά εδώ και χρόνια η Jennifer Lopez, κάτι θα ξέρει.

xoxo,

Angelina