Οι ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων προχωρούν ένα βήμα παραπέρα από τη πρόσληψη των βιταμινών τους. Μερικά φρούτα έχουν αποδειχθεί «διαμάντια» για την αναζωογόνηση και περιποίηση του δέρματος και η ένταξη τους στη διατροφή μας θα συμβάλει στην απόκτηση νεανικής και φρέσκιας επιδερμίδας. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα φρούτα:

  • Μήλο: Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Τα μήλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, βοηθώντας στην ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.
  • Καρπούζι: Όπως ακριβώς και το αγγούρι, το καρπούζι αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό και προσφέρει στο δέρμα σου την ενυδάτωση που ειδικά το καλοκαίρι χρειάζεται όσο ποτέ. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σε εκνευρίσει ο λεγόμενος Βαγγέλης με τα γλυκά καρπούζια του, σκέψου ότι φροντίζει για την υγεία του δέρματος σου.
  • Μύρτιλλα: Τα μύρτιλλα ή γνωστά ως blueberries, αποτελούν διατροφικούς «πυραύλους» αφού περιέχουν αντιοξειδωτικά, πολλές φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνες A και C, χαρίζοντας στο δέρμα σου τη χαμένη λάμψη του.
  • Μπανάνα: Τα μεγάλα ποσοστά καλίου της μπανάνας καταπολεμούν το ξηρό δέρμα και προσφέρουν λάμψη, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Αυτά για σήμερα. Μη ξεχνάς να είσαι glam και τα λέμε πολύ σύντομα.

xoxo,

Angelina