Πως να ξεπεράσεις το άγχος των γιορτών

Μέσα στις γιορτές πολλοι άνθρωποι κατακλύζονται από ένα τρομερό αίσθημα άγχους και πίεσης. Είναι κάπως οξύμωρο. Την περίοδο που υποτίθεται ότι πρέπει να χαλαρώσουμε, αγχωνόμαστε για τα πάντα. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να ξεπεράσεις αυτό το άγχος;;

Φτιάξε ένα πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα την καθημερινότητα και τις δουλειές σου και δεν θα αγχώνεσαι για το πότε θα τα προλάβεις όλα. Θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεσαι σε πανικό.

Κάνε κάτι που αγαπάς και απολαμβάνεις.

Για να ξεφύγεις από την πίεση των γιορτών, κάνε κάτι που σε χαλαρώνει και απολαμβάνεις. Αυτό μπορεί να είναι να μαγειρέψεις κάτι, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας βόλτα τον σκύλο σου, να κάνεις μια βόλτα με το αμάξι. Θα ηρεμήσει το κεφάλι σου. Πίστεψε με.

Βγάλε φωτογραφίες τις ευχάριστες στιγμές.

Όταν περνάς καλά οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην χρονιά, βγάλε μια φωτογραφία και τοποθέτησε την στο άλμπουμ σου. Έτσι όταν θα νιώθεις αγχωμένη, απλά κάνε μια βόλτα στις φωτογραφικές σου αναμνήσεις για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είναι απλά μια φάση και θα περάσει γρήγορα.

Αυτά για σήμερα. Μην ξεχάσεις το advent calendar σου και τα λέμε αύριο.

xoxo,

Angelina