Το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα των Χριστουγέννων

Για να μην γίνομαι γραφική, δεν θα ξαναπώ ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Το ξέρετε ότι είναι. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή ,υπάρχουν σε κάθε κατάσταση τόσο καλά όσο και άσχημα πράγματα. Πράγματα που μας ενοχλούν κάπως, αλλά δεν τα αφήνουμε να πτοήσουν την ψυχολογία μας.

Έτσι λοιπόν και στα Χριστούγεννα υπάρχει ένα top πράγμα ,όπως και ένα flop.

Το top πράγμα για μένα είναι η αγάπη που υπάρχει διάχυτη εκείνες τις μέρες. Είναι τρομερό πόσο φιλάνθρωποι και καλοί γίνονται οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο. Σαν να τους μαγεύει το γιορτινό πνεύμα. Σαν να είναι αυτό το δώρο του Αϊ-Βασίλη προς την ανθρωπότητα γενικά.

Το flop πράγμα, δηλαδή το εκνευριστικό και ας πούμε άσχημο πράγμα των Χριστουγέννων και γενικά της γιορτινής περιόδου, είναι κατά τη γνώμη μου η αναμονή στα ταμεία και το πάρκινγκ. Αν στα γιορτινά σου ψώνια βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις, τότε count your blessings, που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Ούτε ο ίδιος ο θεός τόσο τυχερός. Όσον αφορά την αναμονή, δεν ξέρω αν είμαι η μόνη, αλλά με νευριάζουν παρα πολύ οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ουρά των ταμείων μπροστά σου και όσο προχωράει η ουρά ,εκείνοι κάθονται και χαζεύουν ό,τι υπάρχει στον περίγυρο του και αποφασίζει εκείνη τη στιγμή ότι θα αγοράσει κι άλλα. Η ουρά προχωράει και εκείνοι παίρνουν τον χρόνο τους. ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ. Δεν αφήνουμε όμως τέτοια πράγματα να μας χαλούν την διάθεση. Είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι.

Αυτά για σήμερα. Μην ξεχάσεις το advent calendar σου και τα λέμε αύριο.

xoxo,

Angelina