Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε για το δέρμα μας παρολό που το περιποιούμαστε και κάνουμε αγώνες να το κρατήσουμε όσο καλύτερο γίνεται. Πράγματα τα οποία πότε κανένας δεν μας λέει, αλλά δεν βλάπτει να γνωρίζεις. Αυτά είναι λοιπόν 7 weird facts που δεν γνώριζες για το μεγαλύτερο όργανιο του σώματος σου:

  1. Περισσότερο από το 90% των ρυτίδων προέρχεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν φωνάζουν άδικα όλοι οι δερματολόγοι να χρησιμοποιούμε καθημερινά αντηλιακό, καθώς ο ήλιος εκτός από το υπέροχο μαύρισμα που μας προσφέρει, μπορεί να είναι πολύ βλαβερός. Για αυτό ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΟΥ!!
  2. Ό,τι τρως, θα φανεί στο δέρμα σου. Είναι απολύτως λογικό γιατί η διατροφή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διατήρηση καλού δέρματος. Αν ακολουθείς μια ανθυγιεινή διατροφή, αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει το δέρμα σου.
  3. Μπορεί να τραυματιστεί από τον υπερβολικό καθαρισμό. Ο καθαρισμός του δέρματος είναι απαραίτητος αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ” παν μέτρον άριστον ”. Μέχρι 2 φορές τη μέρα είναι ο αναγκαίος καθαρισμός. ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  4. Αποτελείται από τρεις στρώσεις. Την επιδερμίδα, που είναι η εξωτερική στρώση, το δέρμα, που είναι το μεσαίο και το εσώτατο στρώμα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από κολλαγόνο και λίπος.
  5. Ανανεώνεται κάθε 28 μέρες. Δεν είναι παράξενο, αν σκεφτείς ότι αποβάλει 40.000 δερματικά κύτταρα κάθε λεπτό. Επίσης, όσο μεγαλώνεις τόσο πιο αργά ανανεώνονται τα κύτταρα.
  6. Η στάση που κοιμάσαι μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου. Έχει αποδειχτεί ότι αυτοί που κοιμούνται μπρούμητα, είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν ρυτίδες.
  7. To δέρμα σου μπορεί να εκρίσει μέχρι και 11 λίτρα ιδρώτα σε μια πολύ ζεστή μέρα. Σοκαριστικό έτσι;;

Την επόμενη φορά που θα δεις την beauty expert φίλη σου, εξέπληξε την με ένα weird skin fact.

xoxo,

Angelina