Μια περιέργεια για να μάθω περίεργα πράγματα για τα νύχια μου με έπιασε τις προάλλες. Είναι από εκείνες τις πληροφορίες που το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα σου χρησιμεύσουν πότε στη ζωή σου, αλλά έχει πλάκα να τις ανακαλύπτεις. Θες να μάθεις ποιες είναι αυτές;;

  1. Τα πρώτα βερνίκια νυχιών δημιουργήθηκαν στην Κίνα γύρω στο 3000 π.Χ. Πάει πολύς καιρός ε; Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που άνηκαν σε κατώτερα κοινωνικά στρώματα έτειναν να βάφουν τα νύχια τους με απαλά και ανοιχτόχρωμα χρώματα, ενώ οι highclass αριστοκράτες προτιμούσαν να τα βάφουν κόκκινα.
  2. Τα χαρακτηριστικά των νυχιών μας είναι κληρονομική υπόθεση. Το μέγεθος, το σχήμα, όπως και το πόσο σκλήρα και ανθεκτικά θα είναι οφείλεται στα γονίδια μας. Αν σπάνε εύκολα τα νύχια σου, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος από τους γονείς σου έχει αυτό το γονίδιο και από ότι φαίνεται (γιατί δεν είμαστε και βιολόγοι) στο μετέδωσε.
  3. Τα νύχια σου μακραίνουν γρηγορότερα αναλόγως την εποχή. Όπως και τα μαλλιά μας, τα οποία είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με τα νύχια μας, μακραίνουν πιο γρήγορα ανά εποχές όπως το καλοκαίρι.
  4. Τα νύχια των αντρών μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα από τα νύχια των γυναικών. Πόσες φορές έχεις παραπονεθεί στο αγόρι σου ότι δεν μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα τα νύχια σου;; Εκείνος φαίνεται να μην έχει αυτό το πρόβλημα.
  5. Και για να κλείσουμε, τα νύχια των χεριών μας μακραίνουν κατα μέσο όρο 3,5 χιλιοστά κάθε μήνα, σε αντίθεση με αυτά των ποδιών μας που μακραίνουν περίπου 1,6 χιλιοστά ανα μήνα.

Αυτά για σήμερα λοιπόν. Σε βοήθησαν καθόλου;; Και να μην σε βοήθησαν, έμαθες τουλάχιστον μερικά περίεργα facts για τα νύχια σου.

xoxo,

Angelina