Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και παρόλο που ο καιρός δεν δείχνει να συμφωνεί, είναι γνωστό ότι τα μακριά μαλλιά το καλοκαίρι, αν και σε ζεσταίνουν, είναι το όπλο σου. Αυτοί είναι μερικοί από τους χρυσούς κανόνες, που αν ακολουθήσεις ευβλαβικά μέχρι τότε θα έχεις πλούσια μακριά μαλλιά στην παραλία.

Αγάπησε το κούρεμα.

Παλαιότερα είχα αναφέρει ότι το γεγονός πως το συχνό κούρεμα μακραίνει τα μαλλιά, είναι μύθος. Όντως. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι με το να κουρεύεσαι συχνά δεν δυναμώνουν τα μαλλιά σου, όπως και ανανεώνονται.

Βάλε στη ζωή σου τη μαλακτική μαλλιών.

Η μαλακτική μαλλιών όχι μόνο κάνει τα μαλλιά σου να μυρίζουν υπέροχα, αλλά ενυδατώνει ταυτόχρονα τα λέπια της τρίχας. Μην τη θεωρείς ανούσιο βήμα και σίγουρα μην την τσιγγουνευτείς.

Μάσκα μαλλιών.

Μπορεί να νομίζεις ότι μια μάσκα προσώπου είναι απαραίτητη αλλά σίγουρα και η μάσκα μαλλιών είναι εξίσου αναγκαία. Η εφαρμογή της μια φορά την εβδομάδα αποτελεί σημαντικό βήμα στην beauty ρουτίνα σου. Μετά από κάποια περίοδο χρήσης της, τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν.

Κάνε αποτοξίνωση από τα εργαλεία θερμότητας.

Οι ισιωτικές, οι μασιές και κάθε είδουε θερμαντικό εργαλείο styling μαλλιών μπορεί να σου χαρίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βοηθούν τα μαλλιά σου. Άφησε τα στην άκρη και δοκίμασε μερικά heatless hairstyles.

Προσοχή στο βούρτσισμα.

Το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτά. Το να τα χτενίζεις με μανία και βιασύνη δεν ευνοεί το στόχο σου. Ήρεμα, απαλά και με προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να μην τραυματίσεις τα μαλλιά σου.

Summer bucket list: Να μακρύνω τα μαλλιά μου. Done.

xoxo,

Angelina