Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν πολλά ψέματα στο διαδίκτυο αναφορικά με τα μαλλιά, όπου συνήθως όταν κάποιος τα εμπιστεύεται, κάνει περισσότερο κακό στα μαλλιά του παρά καλό. Συνήθως αναφέρονται στον πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα ή στο πόσο συχνά πρέπει να τα λούζεις. Αυτοί λοιπόν είναι οι 5 πιο συχνοί μύθοι που καταστρέφουν τα μαλλιά σου:

#1 Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, πρέπει να τα λούζεις καθημερινά.

Πασίγνωστο αλλά ψεύτικο tip που κυκλοφορεί για τα λιπαρά μαλλιά. Με το να λούζεις καθημερινά τα λιπαρά μαλλιά σου, αφαιρείς όλα τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί έντονη ξηρότητα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι απίθανο, το σώμα να παραγάγει πολύ περισσότερα έλαια από το σοκ.

#2 Το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Ναι μεν είναι καλό να κουρεύεσαι συχνά, καθώς φεύγει η ψαλίδα πιο γρήγορα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μακρύνουν έτσι πιο γρήγορα τα μαλλιά σου. Οτιδήποτε και να κάνεις τα μαλλιά σου θα συνεχίζουν να μακραίνουν με τον ίδιο σταθερό ρυθμό.

#3 Η σιλικόνη βαραίνει τα μαλλιά σου.

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν προϊόντα styling ή σαμπουάν όπου περιέχουν σιλικόνη, διότι πιστεύουν ότι θα βαρύνει τα μαλλιά τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν ισχύει αυτή η άποψη, αφού αντιθέτως η σιλικόνη χαρίζει στα μαλλιά σου λάμψη και ανάλαφρη όψη.

#4 Το ξέβγαλμα των μαλλιών με κρύο νερό, τους προσφέρει λάμψη.

Absolutely not.  Μια έρευνα που διεξήχθη, έδειξε ότι η λάμψη των μαλλιών δεν έχει καμία άμεση σχέση με το κρύο νερό. Στην έρευνα, έβαλαν κάποιες γυναίκες να ξεβγάλουν το κοινό σαμπουάν τους με κρύο νερό και άλλες με ζεστό και δεν παρατηρήθηκε καμία παραπάνω λάμψη σε αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει κρύο νερό.

#5 Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς hair oils αν έχεις λιπαρά μαλλιά.

Παρόλο που εκ των προτέρων ακούγεται λογικό, αν το ξανασκεφτείς, τα λαδάκια μαλλιών χρησιμοποιούνται τις άκρες και όχι στις ρίζες τους. Έτσι η λιπαρότητα που εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής δεν έχει αποκλειστικά καμία σχέση με την χρήση hair oils στις άκρες.

Πρόσεχε λοιπόν και την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι από αυτά, μην πέσεις στην παγίδα.

Xoxo,

Angelina